КАТЕГОРІЯ S «СЕРВІС-КЛАС»

06 Февраль 2014 / В категории Без рубрики

КАТЕГОРІЯ S «СЕРВІС-КЛАС»

учасник (офіціант) індивідуальної форми участі виконує завдання :

Перший етап «Візитна картка»: офіціант проводить презентацію: розповідь про себе, про заклад, який він представляє, про професії. Час на презентацію кожного учасника 3 хв.

Другий етап «Порціонування напоїв та вміння рухатися з підносом»: необхідно правильно виконати подавання напою.
Учасник протягом 10 хв відкорковує, декантує пляшку червоного вина і наливає вино у бокал із дотриманням встановлених правил. Вино, скляний посуд та інші атрибути забезпечуються учасником (вино НЕ надається організатором).

Третій етап «Складання серветок»: учасник протягом 10 хв демонструє майстерність та швидкість у складанні серветок, застосовуючи найбільш складні форми складання і не допускаючи повторення форм. Попередньо накрохмалені серветки у необхідній кількості забезпечуються учасником (розміром не менше 45 х 45) .

Четвертий етап «Тематичний святковий стіл»: учасники конкурсу одночасно протягом 40 хв сервують тематичний стіл на чотири персони на будь-яку тему:

-       для сервування та оформлення учасником використовуються столи на 4 куверти (столи НЕ надаються організатором);

-       для сервування та оформлення учасником використовуються власне столове приладдя, посуд, скло, елементи оформлення, столова білизна;

-       після завершення сервування кожен учасник протягом 5 хв проводить презентацію свого тематичного столу в будь-якій формі (проза, вірші, пісні, балада і т.д.)

-       формат тематичного столу офіціант вибирає за бажанням (вітається підбір та обгрунтування вибору напоїв).

Критерії оцінювання майстерності офіціантів

Оригінальність авторської ідеї, ступінь складності – 25 балів.

Оформлення: естетичність, художній смак, творчість,  розкриття теми25 балів.

Сервування і обслуговування: новизна, сучасні прийоми, функціональність, майстерність виконання — 25 балів.

Меню: художнє оформлення, відповідність теми у підборі страв і напоїв, оригінальні ідеї оформлення карти – 25 балів.

 

Добавить комментарий

ВВЕРХ