Викладачі Кулінарної Академії увійшли до складу журі Кулінарного Кубка Західної України

36889501_1854858077867821_8095649616474669056_n
Упродовж двох днів близько 60 кухарів з різних областей України змагалися у Тернополі за звання кращих у п’яти номінаціях – «Холодна закуска», «Салат», «Гаряча закуска», «Перша страва», «Основна страва». 36913050_642528302771934_3866378376457486336_n
Як розповідає ініціатор та організатор заходу Віталій Гуралевич, перед учасниками стояло завдання поєднати сучасну українську кухню і європейську подачу.

До складу журі Кулінарного Кубка Західної України увійшли  відомі кухарі : Ігор Брагін, Олексій Повторейко, Віктор Тітов, Дана Жмур-Клименко, Павел Маковка, Стелла Клименко, В’ячеслав Совенко, Олексій Латкін, Марія Якимович, Олександр Шостак, Сергій Совенко, Віталій Гуралевич, Анатолій Добровольський, Сергій Солдаткін.

36910925_642523122772452_4814918746978123776_n
- Це поєднання традицій української кухні і європейських тенденцій. Усі страви, які учасники подавали, інтерпретовані, модифіковані, перероблені ними за сучасною європейською подачею. Страви були приготовлені з місцевої риби. Могла бути і чорноморська риба, мідії, можна було використовувати також водорості. Учасники замість креветок використовували раки, сомів, судак,  — розповідає Віталій Гуралевич.
- Такий кулінарний кубок у Тернополі провели вперше. Цей захід надасть українській кухні новий поштовх розвитку, адже кухарі отримали досвід на змаганнях.
36912336_642226502802114_5574536713172156416_n
Тернополянка Надія Поворозник посіла перше місце в номінації «Салат».
- Я вперше взяла участь у такому заході. На страву давали 45 хвилин. За цей час треба було встигнути зробити усі напівфабрикати і на дві тарілки викласти основу. Ідею приготування салату, з яким я перемогла, придумала сама, але її дещо вдосконалив мій шеф. Підготовка до змагань була складною. Я прочитала різні книжки і кілька ідей об’єднала в одну. Перед кулінарним конкурсом я переробляла кілька разів страву, писала технологічні карти і тоді дійшла до остаточного результату, який представила тут, — каже Надія Поворозник.
36923513_642528399438591_6671557723772944384_n
У фінал змагань пройшли п’ять учасників, які боролися за кулінарний  кубок Західної України-2018. «Чорний ящик» став справжнім випробовуванням для професійних кухарів.
36967417_642594306098667_5137425736700788736_n
Переможцем став львів’янин Михайло Залєвський.
- Першу страву я готував — бельгійський суп із індика і спаржі з зайцем пашот, а основну страву – ніжне філе телятини з двома видами пюре і з соусом.  Мені вдалося перемогти, створити кулінарний шедевр і я щасливий. Дякую своїм вчителям, шеф-кухарям. На змаганнях отримав досвід, медалі і, що найголовніше для мене, сертифікат на безкоштовне навчання в Київській академії шеф-кухарів. Бажаю усім кулінарам розвивайтеся. Беріть участь у змаганнях, робіть нашу українську кухню популярною, — каже Михайло Залєвський.
Кухарі, що вибороли призові місця, також були нагороджені сертифікатами на безкоштовну участь у будь-якій номінації Чемпіонату України з кулінарного мистецтва 2019, який проводить Асоціація шеф-кухарів України.
 Фото з Кулінарного Кубка Західної України:
 За матеріалами: day.kyiv.ua
Фото: із сторінки Кулінарного Кубка Західної України у Фейсбук

Добавить комментарий

ВВЕРХ