Основні вимоги до учасників

06 Февраль 2011 / В категории Без рубрики

ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ

Класи А, С, D, R за класифікацією Всесвітньої Асоціації Кулінарних Союзів (WACS)

  1. Учасники зобов’язані виступати в професійному одязі (куртка, ковпак, фартух, брюки, спеціальне взуття, одноразові рукавички).
  2. Кожен учасник зобов’язаний мати санітарну книжку; сертифікати якості чи якісні посвідчення на продукти харчування та напої, що будуть використані для приготування конкурсних зразків, затвердженні технологічні карти конкурсних страв.
  3. Професійна гідність: обов’язок конкурсантів —  надати гарантії журі, що їх робота виконана без сторонньої допомоги і у межах чесної конкуренції.
  4. Всі види конкурсних зразків готуються із застосуванням власного кухонного інвентарю, атрибутів оформлення, кухонного, фірмового (святкового) посуду для приготування та презентації. Робочі місця учасників Чемпіонату  будуть оснащені обладнанням: робочий стіл, ванна мийна, електрична плита, холодильник, пароконвекційна піч. За необхідністю можна використовувати власну кухонну техніку.
  5. Всі учасники готують конкурсні зразки із власних продуктів, окрім конкурсу кухарів командної форми участі, які змагаються за принципом “чорний ящик”. Для цієї номінації набір продуктів надається Організаторами.
  6. “Безпека” (зберігання страв): Всі необхідні заходи будуть прийняті щодо безпечного зберігання страв та устаткування, проте Організатори  не несуть відповідальності за будь-які втрати або пошкодження експонатів, страв та устаткування або за особисті речі учасників чи супроводжуючих осіб. Відповідальність за ризик – ваша особиста відповідальність.
  7. Для презентації всіх виробів надається демонстраційний стіл 0,5 м ´ 0,5 м.
  8. Зняття експонатів (страв): всі страви мають бути прибрані не раніше встановленого терміну. Організатори мають право зняти експонати після встановленого часу, або в разі невідповідності їх санітарно-гігієнічним нормам. Учасникам та супроводжуючим особам ЗАБОРОНЕНО самовільно знімати експонати та конкурсні страви без дозволу журі чи членів оргкомітету. Презентаційні зразки можуть бути використанні при потребі повторної оцінки журі.
  9. Нагородження переможців Чемпіонату відбудеться «___» _______ 2018 р. о _____год. в залі ________________. Всі конкурсанти повинні бути присутні на церемонії нагородження у кухарських формах. Особиста присутність на церемонії для отримання нагороди ОБОВ’ЯЗКОВА. Організатори не несуть відповідальність за збереження нагород не отриманих особисто.

10. На церемонію нагородження запрошуються представники готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, профільних навчальних закладів, Асоціації шеф-кухарів України та Асоціації кулінарів України, партнери Чемпіонату, засоби масової інформації.

11. Учасники практичних класів повинні зареєструвати свою присутність в офісі Організаторів не пізніше, ніж за годину до початку номінації.

12. Час участі в номінації чітко обмежений. За перевищення встановленого терміну приготування з учасників знімаються штрафні бали.

13. Все устаткування та інгредієнти повинні бути підготовлені на робочому місці за 15 хв до початку змагань. Через 10 хв після закінчення конкурсного часу робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасники не прибирають робоче місце за визначений час, з них знімаються бали або їх дискваліфікують.

14. До уваги учасників! Вищими балами оцінюється максимальна кількість технологічних операцій проведених під час конкурсної номінації.

 СУДДІВСТВО

  1. Журі: Роботу учасників оцінює журі, яке складається з висококваліфікованих та незалежних експертів.
  2. Конкурсні зразки оцінюють за критеріями, які рекомендовані Всесвітньою Асоціацією Кулінарних Союзів.
  3. Рішення журі приймається конфіденційно і є остаточним. Результати роботи журі оголошуються публічно на урочистій церемонії нагородження.
  4. Переможці Чемпіонату нагороджуються медалями (золотими, срібними, бронзовими) та дипломами. Всі учасники нагороджуються також дипломом учасника, який можна отримати в Оргкомітеті протягом чемпіонату.
  5. Оцінювання: Всі експонати будуть оцінені у день виступу. Результати оголошуються на нагородженні.

 

 

Добавить комментарий

ВВЕРХ