Мероприятия

Заходи

Загрузка Мероприятия

Все Мероприятия

  • Это мероприятие прошло.

Чемпiонат України з кулiнарного мистецтва

25 мая - 26 мая

Подія для  тих,  хто чекав, прагнув,  добре працював і готовий  показати своє майстерність, взявши участь у  Чемпіонаті  України з  кулінарного мистецтва, який відбудеться  25-26 травня.

Організатор Чемпіонату України  з  кулінарного мистецтва – Асоціація шеф-кухарів України, захід проводиться з метою популяризації творчих досягнень кухарів, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та кондитерських виробів, підвищення рівня підготовки фахівців,  відкриття та підтримка нових талантів

За звання кращих  на  Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва  учасники будуть змагатись у 13 номінаціях.  Цього року переможець  в Номінації «Золотий шеф-кухар 2021», окрім почесного звання, отримає винагороду   50 000 грн.

Графік Номінацій

 

25.05.2021

 

 

Реєстрація,кава-брейк                                                       

9:00-10:00

 

Урочисте відкриття                                                           

10:00-10:30

 

Номінація “Страва сучасної української кухні” (S)     

10:30-11:15

 

Номінація “Основна страва з м’яса” (J)                          

11:30-12:15

 

 Номінація “Основна страва з риби” (S)                            

12:30-13:15

 

Обід                                                                                     13:30-14:20
Номінація “Основна страва з птиці” (J) 14:30-15:15
Номінація “Золотий шеф-кухар 2021” (S)                       

15:30-17:30

 

Номінація “Ресторанні десерти”                                      

17:45-18:30

 

26.05.2021

 

 

Реєстрація,кава-брейк                                                       

9:00-10:00

 

Відкриття 10:00-10:30
Номінація “Страва сучасної української кухні” (J)

10:30-11:15

Номінація “Основна страва з птиці”(S)

11:30-12:15

Номінація “Основна страва з риби” (J) 12:30-13:15
Обід 13:30-14:20
Номінація “ Основна страва з м’яса” (S) 14:30-15:15
Номінація Гран-прі «Чорний ящик» 15:30-16:30
Номінація “Золотий шеф-кухар JUNIOR” 16:45-18:45
Нагородження 19:15
Урочисте закриття

19:30

Номінації 

Номінації професіоналів (від 23 років)

Номінації Умови Вартість
СТРАВА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ

Учасники номінації  можуть використовувати давні техніки приготування національних страв, поєднуючи із  сучасними технологіями та власним авторським стил

Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі? а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).

Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування).

Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.

У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

 850
ОСНОВНА СТРАВА З ПТИЦІ У номінації оцінюється креативний підхід, нестандартна подача та смакові варіації кухара.Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні(одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  850
ОСНОВНА СТРАВА З М’ЯСА Номінація для тих, хто прагне продемонструвати власні напрацювання, базові знання у роботі з продуктом та  нестандартні смакові рішенняНадається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  850
 ОСНОВНА СТРАВА З РИБИ  У номінації учасники мають показати знання технологій світової гастрономії, власний стиль та вміння створювати цікаві смакові композиції стравмНадається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна  порція презентується для журі,а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  850
РЕСТОРАННІ ДЕСЕРТИ  Номінація розкриває творчий талант кухарів та кондитерів, оцінюється майстерність, складність, смакові якості та авторська подача. Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  850
ЗОЛОТИЙ ШЕФ-КУХАР 2021 РОКУ  Одна з найскладніших та найцікавіших номінацій. Учасники демонструють авторський стиль, подачу, власні напрацювання, а також знання технік та технологій кулінарії. Кухарі готують 3 ресторанні страви: холодну закуску, основну страву та десерт на 1 персону(приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі) із власних продуктів (публічне приготування на території змагань).Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі. Учасник має надати короткий опис меню.Для приготування надається 120 хв. Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.Закуска презентується через 30 хв після початку, основна страва через 60 хв, десерт через 85 хв.  2999
КОМАНДИ ШЕФ-КУХАРІВ ГРАН ПРІ 

У номінації візьмуть участь команди, для яких важливий драйв експромту, адже про набір продуктів з яких готуватимуть учасники конкурсні  страви, вони дізнаються лише на початку змагання

Публічне приготування: упродовж 60 хв команда з двох кухарів має приготувати та представити дві страви (приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі): холодну закуску, основну страву.

Кожна команда отримує від організаторів набір продуктів, про який учасники дізнаються лише на початку змагання.

Упродовж 10 хв від початку змагання голова кожної команди має подати на розгляд журі меню своєї команди. Журі буде оцінювати раціональність (доцільність) використання продуктів, які входять до складу меню, методи роботи, оригінальність, кулінарні вміння та знання кожної команди.

Важливо використати якомога більше компонентів із запропонованого набору.Також надається додатковий набір продуктів: сіль, цукор, олія, оцет, борошно.

Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі розміром 0,5 м х 0,5 м.

Команда має надати короткий опис меню.

Закуска презентується через 30 хв після початку, основна страва чере 60 хв, десерт через 85 хв.

 1500

Номінації юніорів (від 16 до 23 років)

Номінації Умови Вартість
СТРАВА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ (юніори) Учасники номінації  можуть використовувати давні техніки приготування національних страв, поєднуючи із  сучасними технологіями та власним авторським стилем Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  700
ОСНОВНА СТРАВА З ПТИЦІ (юніор)  У номінації оцінюється креативний підхід, нестандартна подача та смакові варіації кухара.Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні(одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  700
ОСНОВНА СТРАВА З М’ЯСА (юніори) Номінація для тих, хто прагне продемонструвати власні напрацювання, базові знання у роботі з продуктом та  нестандартні смакові рішенняНадається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  700
ОСНОВНА СТРАВА З РИБИ (юніори) У номінації учасники мають показати  знання технологій світової гастрономії, власний стиль та вміння створювати цікаві смакові композиції страв. Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні ( одна  порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  700
ЗОЛОТОЙ ШЕФ-КУХАР 2021 РОКУ (юніори)  Одна з найскладніших  та найцікавіших номінацій. Учасники демонструють авторський стиль, подачу, власні напрацювання , а також знання технік та технологій кулінарії.  Кухарі готують 3  ресторанні страви: холодну закуску, основну страву та десерт на 1 персону(приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі) із власних продуктів (публічне приготування на території змагань).  Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі. Учасник має надати короткий опис меню.Для приготування надається 120 хв.Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  1700
РЕСТОРАННІ  ДЕСЕРТИ  Номінація розкриває творчий талант кухарів та кондитерів, оцінюється майстерність, складність, смакові якості та авторська подача. Надається 45 хв  на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.  700

Загальні правила для всіх учасників

  • Індивідуальна форма участі
  • У заявці обов’язково вказати «практичні змагання для професіоналів»
  • Участь приймають учасники віком від 16 до 22 років (юніори) від 23 (професіонали)
  • Кожен учасник може прийняти участь в одній або декількох номінаціях
  • Учасники зобов’язанні виступати в професійному одязі( білий китель, ковпак (надають організатори заходу), фартух, брюки, спеціалізоване взуття, одноразові рукавички)
  • Час участі у номінації чітко обмежений. За перевищення встановленого терміну приготування з учасників знімаються штрафні бали.
  • Учасники змагань мають привезти з собою всі необхідні інгредієнти, кухонний інвентар та інше кухонне обладнання(сковорідки, міксери,каструлі…) необхідні для приготування та посуд для презентації. (учасник повинен заповнити акт вносу і виносу продуктів і інвентарю)
  • Тарілка повинна бути біла, кругла, розмір не менше 28 діаметра.
  • Робочі місця учасників будуть оснащенні обладнанням: робочий стіл, ванна мийна, індукційна плита(забороняється використовувати алюмінієвий посуд), пароконвекційна піч 1 на 2 особи. За необхідністю можна використовувати власну кухонну техніку.
  • Всі учасники готують конкурсні зразки із власної продукції (інгредієнти не надаються організаторами).
  • Дозволяються такі елементи декору: чіпси, мікрогрін, спонж, азот, сухий лід( мати з собою в спеціальних ємкостях), гелі, пудри.
  • Не дозволяється використовувати: квіти, готові молекулярні елементи та декорації, які готуються менше 2 годин.

Примітки для попередньої підготовки:

1. овочі / фрукти — попередньо очисщені, але не приготовані

2. паста і тісто –попердьо підготоване, але не приготоване

3. риба / м’ясо — порційно і маринуване, але не термічно оброблене і не начинене. Курятина може бути без кісток, але не нарізана.

  • Все устаткування та інгредієнти повинні бути приготовленні на робочому місці за 15 хвилин до початку змагання.
  • Журі буде приділяти особливу увагу гігієні та чистоті робочого місця.
  • Протягом зазначеного часу учасник повинен приготувати та презентувати 2 порціїї кожної страви згідно номінації в індивідуальному поданні.
  • Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибранне.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
  • Для презентації всіх виробів надається демонстраційний стіл 0,5 м*0.5м.
  • Особлива увага буде приділена оригінальності кольору і творчій презентації.
  • Учасники практичних класів повинні зареєструвати свою присутність в організаторів не пізніше, ніж за годину до початку номінації, вхід для учасників буде в корпусі .
Форма реєстрації на Чемпіонат України з Кулінарного Мистецтва 2021❗️❗❗
Реєстрація за тел.: +38 (067) 282 63 62, +38 (073) 170 54 67
 Увага! Реєстрація триває до 30.04.2021 * резерв (участь) у номінації проводиться за 100% оплатою.

При відмові в участі в номінації оплата не повертається.Кількість місць в номінаціях обмежена

* у рамках Чемпіонату пройде VI щорічна сесія Асоціації шеф-кухарів України

* для діючих членів Асоціації участь в VI сесії безкоштовно

Подробности

Начало:
25 мая
ОКОНЧАНИЕ:
26 мая
Событие рубрика:

Организатор

Ассоциация Шеф-Поваров Украины
Телефон:
+38067 282 63 62, +380 (93) 758 23 27, +380(73)170 54 67
ЭЛЕКТРОННАЯ ПОЧТА:
chef.kiev.ua@gmail.com

Место проведения

Ассоциация Шеф-Поваров Украины
Гарматная, 55
Киев, Украина
+ Карта Google

поделись в соц сети