(RU) Вскоре! II Чемпионат Украины по кулинарному искусству (4-6.06.2019)

(RU) Вскоре! II Чемпионат Украины по кулинарному искусству (4-6.06.2019)

Новости, События

Вибачте цей текст доступний тільки в “Російська”.

4-6 черня 2019
Київ, Freedom Event Hall

Чемпіонат України з кулінарного мистецтва — захід організований однією з найчисельніших організацій кухарів вдруге відбудеться у Києві, на території Freedom Event Hall

Чемпіонат проводиться з метою популяризації творчих досягнень у ресторанній сфері, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та кондитерських виробів, підвищення рівня підготовки фахівців, відкриття та підтримка нових талантів

За звання кращих на Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва будуть змагатись команди та індивідуальні учасники зі всієї України.

Як це було у 2018: Первый Чемпионат Украины по кулинарному искусству. Фоторепортаж (3 дня)

Свої навики та вміння кухарі та кондитери продемонструють у категоріях та номінаціях.

До складу журі чемпіонату ввійдуть відомі в кулінарній сфері українські та міжнародні судді.

Як це було у 2018: Победители Чемпионата Украины по кулинарному искусству 2018 (список)

Переможці змагань отримають дипломи, медалі та пам’ятні нагороди.

Оголошуємо про відкриту реєстрацію на участь у Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва!

Увага! Реєстрація триває до 30.04.2019

* резерв (участь) у номінації проводиться за передоплатою 50%

* у рамках Чемпіонату пройде IV щорічна сесія Асоціації шеф-кухарів України

* для діючих членів Асоціації участь в IV сесії безкоштовно

В рамках мероприятия состоится IV Сессия Ассоциации шеф-поваров Украины (4-6.06.2019)

Загальні правила для всіх учасників

  • Індивідуальна форма участі
  • У заявці обов’язково вказати «практичні змагання для професіоналів»
  • Участь приймають учасники віком від 16 до 22 років (юніори) від 23 (професіонали)
  • Кожен учасник може прийняти участь в одній або декількох номінаціях
  • Учасники зобов’язанні виступати в професійному одязі( білий китель, ковпак (надають організатори заходу), фартух, брюки, спеціалізоване взуття, одноразові рукавички)
  • Час участі у номінації чітко обмежений. За перевищення встановленого терміну приготування з учасників знімаються штрафні бали.
  • Учасники змагань мають привезти з собою всі необхідні інгредієнти, кухонний інвентар та інше кухонне обладнання(сковорідки, міксери,каструлі…) необхідні для приготування та посуд для презентації. (учасник повинен заповнити акт вносу і виносу продуктів і інвентарю)
  • Тарілка повинна бути біла, кругла, розмір не менше 28 діаметра.
  • Робочі місця учасників будуть оснащенні обладнанням: робочий стіл, ванна мийна, індукційна плита(забороняється використовувати алюмінієвий посуд), пароконвекційна піч 1 на 2 особи. За необхідністю можна використовувати власну кухонну техніку.
  • Всі учасники готують конкурсні зразки із власної продукції (інгредієнти не надаються організаторами).
  • Дозволяються такі елементи декору: чіпси, мікрогрін, спонж, азот, сухий лід( мати з собою в спеціальних ємкостях), гелі, пудри.
  • Не дозволяється використовувати: квіти, готові молекулярні елементи та декорації, які готуються менше 2 годин.
Примітки для попередньої підготовки:

1. овочі / фрукти — попередньо очисщені, але не приготовані

2. паста і тісто –попердьо підготоване, але не приготоване

3. риба / м’ясо — порційно і маринуване, але не термічно оброблене і не начинене. Курятина може бути без кісток, але не нарізана.

  • Все устаткування та інгредієнти повинні бути приготовленні на робочому місці за 15 хвилин до початку змагання.
  • Журі будуть приділяти особливу увагу гігієні та чистоті робочого місця.
  • Протягом зазначеного часу учасник повинен приготувати та презентувати 2 порціїї кожної страви згідно номінації в індивідуальному поданні.
  • Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибранне.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
  • Для презентації всіх виробів надається демонстраційний стіл 0,5 м*0.5м.
  • Особлива увага буде приділена оригінальності кольору і творчій презентації.
  • Учасники практичних класів повинні зареєструвати свою присутність в організаторів не пізніше, ніж за годину до початку номінації, вхід для учасників буде в корпусі .
  • 13 травня відбудеться зібрання учасників Чемпіонату. Присутність ОБОВ’ЯЗКОВА. Графік зібрань буде викладено на сайті Асоціації шеф-кухарів України.

Реєстрація: учасники повинні заповнити заявку в формі регістрації https://docs.google.com/forms/d/1cmY9hU99nbfd9bTp5dAHEmOnHX3ktuLnjJJ8IJtljlQ/edit до 30 квітня 2019 року.

Номінації професіоналів (від 23 років)

Номінації
Умови
Вартість

СТРАВА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ

Учасники номінації можуть використовувати давні техніки приготування національних страв, поєднуючи із сучасними технологіями та власним авторським стилем Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

800 грн

ОСНОВНА СТРАВА З ПТИЦІ

У номінації оцінюється креативний підхід, нестандартна подача та смакові варіації кухара.Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні(одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

800 грн

ОСНОВНА СТРАВА З М’ЯСА

Номінація для тих, хто прагне продемонструвати власні напрацювання, базові знання у роботі з продуктом та нестандартні смакові рішенняНадається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

800 грн

ОСНОВНА СТРАВА З РИБИ

У номінації учасники мають показати знання технологій світової гастрономії, власний стиль та вміння створювати цікаві смакові композиції страв

Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні ( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

800 грн

КРАЩІ ВАРЕНИКИ

Номінація дає можливість учасникам розкритисвій творчий потенціал, продемонструвати знання рідної гастрономії, кулінарних традицій із власним баченням приготування страви. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

800 грн

РЕСТОРАННІ ДЕСЕРТИ

Номінація розкриває творчий талант кухарів та кондитерів, оцінюється майстерність, складність, смакові якості та авторська подача. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

800 грн

ЗОЛОТОЙ ШЕФ-КУХАР 2019 РОКУ

Одна з найскладніших та найцікавіших номінацій. Учасники демонструють авторський стиль, подачу, власні напрацювання , а також знання технік та технологій кулінарії. Кухарі готують 3 ресторанні страви: холодну закуску, основну страву та десерт на 1 персону(приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі) із власних продуктів (публічне приготування на території змагань). Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі. Учасник має надати короткий опис меню.Для приготування надається 120 хв.Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

1 800 грн

КОМАНДИ ШЕФ-КУХАРІВ ГРАН ПРІ

У номінації візьмуть участь команди, для яких важливий драйв експромту, адже про набір продуктів з яких готуватимуть учасники конкурсні страви, вони дізнаються лише на початку змагання Публічне приготування: упродовж 90 хв команда з двох кухарів має приготувати та представити три страви (приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі): холодну закуску, основну страву та десерт.Кожна команда отримує від організаторів набір продуктів, про який учасники дізнаються лише на початку змагання.Упродовж 10 хв від початку змагання голова кожної команди має подати на розгляд журі меню своєї команди. Журі буде оцінювати раціональність (доцільність) використання продуктів, які входять до складу меню, методи роботи, оригінальність, кулінарні вміння та знання кожної команди. Важливо використати якомога більше компонентів із запропонованого набору.Також надається додатковий набір продуктів: сіль, цукор, олія, оцет, борошно. Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі розміром 0,5 м х 0,5 м.Команда має надати короткий опис меню.Закуска презентується через 30 хв після початку, основна страва чере 60 хв, десерт через 85 хв.

ВАРТІСТЬ УЧАСТІ В НОМІНАЦІЇ КОМАНДИ:
1 200 грн

Номінації юніорів (від 16 до 23 років)

Номінації
Умови
Вартість

СТРАВА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ (юніори)

Учасники номінації можуть використовувати давні техніки приготування національних страв, поєднуючи із сучасними технологіями та власним авторським стилем Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

700 грн

ОСНОВНА СТРАВА З ПТИЦІ (юніори)

У номінації оцінюється креативний підхід, нестандартна подача та смакові варіації кухара.Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні(одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації).Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

700 грн

ОСНОВНА СТРАВА З М’ЯСА (юніори)

Номінація для тих, хто прагне продемонструвати власні напрацювання, базові знання у роботі з продуктом та нестандартні смакові рішенняНадається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

700 грн

ОСНОВНА СТРАВА З РИБИ (юніори)

У номінації учасники мають показати знання технологій світової гастрономії, власний стиль та вміння створювати цікаві смакові композиції страв. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні ( одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування).Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

700 грн

ЗОЛОТИЙ ШЕФ-КУХАР 2019 РОКУ (юніори)

Одна з найскладніших та найцікавіших номінацій. Учасники демонструють авторський стиль, подачу, власні напрацювання , а також знання технік та технологій кулінарії.

Кухарі готують 3 ресторанні страви: холодну закуску, основну страву та десерт на 1 персону(приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі) із власних продуктів (публічне приготування на території змагань).

Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі. Учасник має надати короткий опис меню.

Для приготування надається 120 хв.Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.

1 700 грн

Розклад майстер-класів і номінацій 4-6 червня 2019

День 1(04.06.2019)

Тривалість ,хв
Реєстрація, Кава-брейк 8:00-9:00

60

Урочисте відкриття 9:00-9:30

30

Номінація :Страва сучасної української кухні(S) 9:30-10:15

45

Майстер-клас від Ігоря Лаврешина 9:40-10:10

30

Номінація :Страва сучасної української кухні(J) 10:30-11:15

45

Майстер-клас від Ігоря Лаврешина 10:35-11:05

30

Номінація :Кращі вареники(S) 11:30-12:15

45

Майстер-клас від Анни Семеновської 11:40-12:10

30

Номінація :Ресторанні десерти(S) 12:30-13:15

45

Майстер-клас від Анни Семеновської 12:40-13:10

30

Обід 13:30-14:30

60

Номінація :Основна страва з птиці(J) 14:40-15:25

45

Майстер-клас від Міхаіла Авсаджанишвили 14:50-15:20

30

Номінація :Основна страва з м’яса (S) 15:40-16:25

45

Майстер-клас від Міхаіла Авсанджанішвілі 15:50-16:20

30

Номінація :Золотой шеф –кухар юніор 2019(J) 16:40-18:40

120

Майстер-клас від Anthony Sarpong 16:45-17:30

45

Кава-брейк 17:35-17:50

15

Семінар від Станіслави Стефановської 17:50-18:35

45

Закриття Першого дня 18:40-19:00

День 2(05.06.2019)

Реєстрація, Кава-брейк 8:00-9:00

60

Урочисте відкриття 2 дня 9:00-9:30

30

Номінація : Україно-польська спадщина 9:30-10:15

45

Майстер-клас від Monika Ignaciuk 9:40-10:10

30

Номінація : Україно-польська спадщина 10:30-11:15

45

Майстер-клас від Monika Ignaciuk 10:40-11:10

30

Номінація : Основна страва з м’яса (J) 11:30-12:15

45

Майстер-клас від Іштвана Андрела 11:40-12:10

30

Номінація :Основна страва з риби(S) 12:30-13:15

45

Майстер-клас від Іштван Андрела 12:40-13:10

30

Обід 13:30-14:30

60

Номінація : Основна страва з птиці(S) 14:40-15:25

45

Майстер-клас від Анатолія Добровольського 14:50-15:20

30

Номінація : Основна страва з риби(J) 15:40-16:25

45

Майстер-клас від Анатолій Добровольського 15:50-16:20

30

Номінація : Золотой шеф –кухар 2019(S) 16:40-18:40

120

МК Mikael Svensson 16:45-17:30

45

Кава-брейк 17:35-17:50

15

Семінар від Єгора Белова 17:50-18:35

40

Закриття Другого дня 18:40-19:00

День 3(06.06.2019)

Реєстрація, Кава-брейк 8:00-9:00

60

Урочисте відкриття 3 дня 9:00-9:25

25

Номінація :Страва сучасної української кухні(J) 9:30-10:15

45

Майстер клас від Андрія Северенчука 9:35-10:00

25

Майстер клас від Андрія Северенчука 10:20-10:40

20

Майстер клас від Tomasz Jakubiak 10:50-11:35

45

Номінація : Золотой шеф –кухар 2019(S) 12:00-14:00

120

Семінар від Станіслава Пісоцького 12:05-13:35

90

Обід 14:05-14:55

50

Номінація : Гран -прі “Чoрний ящик” 15:00:00-16:30

90

Майстер клас від Віталія і Максима Кононикіних 15:05-16:15

70

Кава-брейк 16:40-17:10

20

Нагородження 17:10-18:30

80

Урочисте закриття 18:30-19:00

Телефони для додаткової інформації: +380 (67) 272 63 62, +380 (93) 758 23 27

поділитися в соц мережі

назад до новин