Правила:
– Індивідуальна форма участі
-У заявці обов’язково вказати «практичні змагання для професіоналів»
-Участь приймають учасники віком від 23 років
-Кожен учасник може прийняти участь в одній або декількох номінаціях
-Тарілка повинна бути біла, розмір не менше 28 діаметра
-Дозволяються такі елементи декору: чіпси, мікрогрін, спонж, азот, сухий лід( мати з собою в спеціальних ємкостях), гелі, пудри.
-Не дозволяється використовувати: квіти, готові молекулярні елементи та декорації, які готуються менше 2 годин.
-Учасники зобов’язанні виступати в професійному одязі(китель, ковпак, фартух, брюки, спеціалізоване взуття, одноразові рукавички)
-Час участі у номінації чітко обмежений. За перевищення встановленого терміну приготування з учасників знімаються штрафні бали.
-Учасники змагань мають привезти з собою всі необхідні інгредієнти, кухонний інвентар та інше кухонне обладнання(сковорідки, міксери,каструлі…) необхідні для приготування та посуд для презентації.
-Робочі місця учасників будуть оснащенні обладнанням: робочий стіл, ванна мийна, електрична плита, пароконвекційна піч. За необхідністю можна використовувати власну кухонну техніку.
-Всі учасники готують конкурсні зразки із власної продукції( інгредієнти не надаються організаторами).
Примітки для попередньої підготовки:
1. овочі / фрукти — попередньо очисщені, але не приготовані
2. паста і тісто –попердьо підготоване, але не приготоване
3. риба / м’ясо — порційно і маринуване, але не
термічно оброблене і не начинене. Курятина може бути без
кісток, але не нарізана. Рибу можна очистити, але не філерувати.
-Все устаткування та інгредієнти повинні бути приготовленні на робочому місці за 15 хвилин до початку змагання.
-Журі будуть приділяти особливу увагу гігієні та чистоті робочого місця.
-Протягом зазначеного часу учасник повинен приготувати та презентувати 2 порціїї кожної страви згідно номінації в індивідуальному поданні.
-Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибранне.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
-Для презентації всіх виробів надається демонстраційний стіл 0,5 м*0.5м.
-Особлива увага буде приділена оригінальності кольору і творчій презентації.
-Учасники практичних класів повинні зареєструвати свою присутність в організаторів не пізніше, ніж за годину до початку номінації.
-16 травня відбудеться зібрання учасників Чемпіонату. Присутність ОБОВ’ЯЗКОВА. Графік зібрань буде викладено на сайті Асоціації шеф-кухарів України.
Реєстрація: учасники повинні заповнити заявку та відправити до 1 травня 2018 року на електронну адресу
адреса: admin@chef.kiev.ua
Кожен учасники повинен сплатити комісію за участь у номінаціі на банківський рахунок Асоціації шеф-кухарів України та надіслати підтвердження про оплату електронною поштою
admin@chef.kiev.ua